Sam’s Pub Quiz in 2019

 

Was ik daar zelf bij?

#Hoe dan? #Wanneer?

 

 

Wat was 2019 een bijzonder jaar. Als alleenstaande moeder van een zoon van vijf jaar oud, heb ik gewoon besloten en dag minder te werken in het onderwijs om mijn droom na te jagen. Dat was natuurlijk als éénverdiener best wel een risico. Niet alleen financieel gezien, maar ook in mijn functioneren als moeder.

Omdat het me waardevol leek om terug te kijken op 2019 wilde ik dit doen in een vorm van een korte blog. Toen ik klaar was met schrijven was ik vijf pagina’s verder en bleken er veel meer bijzondere dingen te zijn gebeurd met mijn bedrijf en is de groei veel meer geweest dan ik me besef.

Het idee van één korte blog heeft plaats gemaakt voor  twaalf blogs; voor elke maand van 2019 een blog. De aankomende weken zal ik delen wat er in 2019 met mij als ondernemer en met mijn bedrijf, Sam’s Pub Quiz, allemaal gebeurd is en geef door mijn leermomenten per blog te benoemen tips die nuttig zijn voor elke (startende) ondernemer.

Alle alleenstaande moeders kunnen beamen hoe zwaar is het om een kind alleen, zonder enige andere familie op te voeden.  Mijn wekker gaat om 6.00 uur en nadat ik mezelf klaargemaakt heb voor de dag, haal ik mijn zoontje uit bed. Ik help hem met douchen, aankleden, ontbijten en daarna breng ik hem naar school. Vervolgens rijd ik twee dagen in de week naar mijn eigen school om daar tot 16.45 les  te geven. Als ik klaar ben, rijd ik in de file naar huis om boodschappen te doen, om mijn zoontje op tijd op te halen van de bso en daarna eten voor ons te koken. Wanneer hij om 19.00 uur in bed ligt, kan ik pas weer werken aan mijn eigen bedrijf. Dan maak ik de teambuildingsquizzen voor de bedrijven en mijn maandelijkse pubquiz voor de horecazaken.  Om het weekend is mijn zoontje bij zijn vader en dit is het moment om even tot rust te komen, verder te werken aan de quizzen en ook de quizzen te presenteren.  Daarnaast volg ik nog een hbo-opleiding tot holistisch therapeut en het jaarprogramma van 365 dagen succesvol.

Nu ik het zo opschrijf, realiseer ik me echt wat voor rollercoaster 2019 geweest is. Zonder mijn fantastische oppasmeiden denk ik dat ik halverwege het jaar al gillend aan één arm uit mijn karretje had gehangen. Ik ben erg dankbaar voor het feit dat zij er zijn, want zonder deze kanjers was 2019 een heel ander jaar geweest. Wat is er namelijk een hoop gebeurd. Het startte met het besluit echt mijn droom na te jagen; rond te kunnen komen van mijn passie. Het offline verbinden van mensen door middel van het maken van pubquizzen is wat ik het liefste doe. Met zowel de maandelijkse pubquizzen als de teambuildingsquiz met persoonlijke vragen over personeelsleden.

Het begon allemaal in januari 2019…

× App me!