Het begon allemaal eind januari met de beslissing in om mezelf te investeren. Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik niets kon en dat ik absoluut niet de moeite waard was om geld aan uit te geven. Totdat ik na het jaarprogramma van 365 dagen succesvol heb ervaren dat ik dat wel ben.  Ik had al eerder door dat programma mijn eigen pubquizbedrijf opgericht, maar nu was ik ook echt bereid erin te investeren. Dit deed ik door een dag een business-coach in te huren. In één dag een klap geld armer, hoe had ik dit kunnen doen? Ik had tenslotte niet alleen mezelf te onderhouden, maar ook nog een zoontje van vijf.  Maar wat was Desiree Boerema, mijn business-coach, goed. Ze had met laten zien hoeveel mijn product (de quiz) waard was en daarmee als ze zich met de eerstvolgende klant al dubbel terugverdiend. Deze klant bleek achteraf, zelfs bereid te zijn geweest meer te betalen voor de fantastische middag die ik het hele team bezorgd had. Niet alleen was het heel gezellig geweest en had iedereen heel veel met en om elkaar kunnen lachen, maar ook hadden de teamleden veel meer verbinding met elkaar aan het einde van de quiz. Door deze klant kreeg ik bevestiging dat ik het team goed aangevoeld had en voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel dat ik écht iets kon.  Als kers op de taart schreef de klant een rake aanbeveling voor me die precies laat zien wat ik met de teambuildingsquiz wil bereiken en waar ik supertrots op ben.

 

Leermomenten januari:

  • Investeren betekent opoffering in tijd, geld of mankracht voor een doel dat pas op lange termijn wordt behaald. Ik heb geleerd dat er geen betere investering is dan die in jezelf, want je bent het waard om in te investeren.
  • A-spelers kun je kopen. Heel lang heb ik geen geld willen uitgeven aan oppas, omdat ik dit zonde vond. Geld kun je immers maar één keer uitgeven. Als ik had geweten hoeveel tijd, ruimte en vrijheid een oppas oplevert, dan had ik dit al veel eerder gedaan. Hetzelfde geldt voor mijn business-coach.
× App me!