Verrassend
Verbindend

Sam’s Pub Quiz Spellenpakket

Van anderen hoor ik regelmatig dat ik altijd zoveel leuke nieuwe spelletjes ken. Daarom heb ik voor iedereen die dat leuk vindt in samenwerking met Koning Bordspel een Sam’s Pub Quiz Spelletjespakket samengesteld met de leukste ‘Fillers’. Dat zijn korte spelletjes die makkelijk te begrijpen en snel te spelen zijn.

Maar € 9,95 per spel

De spellen die ik uitgekozen heb zijn echte musthaves, omdat ze heel leuk zijn om met twee personen te spelen maar ook met meer spelers. De verschillende spelletjes  zijn voor € 9,95 te koop en als je er 3 koopt krijg je ook nog korting.

Point Salad

Het eerste spel dat ik aanraad is  POINT SALAD. Dit spel heeft in november de Nederlandse Spellenprijs gewonnen in de categorie familie en geheel terecht!

Wat dit spel voor mij zo leuk maakt is dat je tactisch punten moeten verzamelen door de juiste groenten te pakken. En je kunt daarmee de ander gigantisch in de weg zitten. Welke groenten je moet verzamelen, hangt af van de opdrachtenkaartjes die je kiest. Ondanks dat het een snel spelletje is, kun je er prima de hele avond mee vullen terwijl de tijd vliegt.

Sushi Go

Het spel dat ook echt niet mag ontbreken is SUSHI GO. Dit spel lijkt op ‘Ezelen’, maar het is veel leuker!

Bij dit spel moet je verschillende sushi voor puntenverzamelen door steeds een kaart te pakken en dan de rest van de stapel door te geven aan de ander. Na 3 ronden worden je punten opgeteld en degene met de meeste punten wint.

Wat dit spel voor mij zo leuk maakt is dat je dit spel dicht speelt en je dus niet ziet wat de anders spaart. Je moet onthouden wat er in de stapel zat, want dan kun je de tactiek van de ander inschatten. Omdat iedereen denkt dat hij/zij heel goed gaat, heeft iedereen het gevoel dat ze winnen. Super grappig dus als blijkt dat ze dus verloren hebben…

Ook dit spelletjes speel je snel, maar wil je de hele avond blijven spelen.

LAMA

Leg Alle Minpunten Af. Zorg dat je de minste minpunten hebt en win het spel.

Bij dit spel heeft elke kaart minpunten. Je moet je kaarten wegleggen op de stapel. Lukt dit niet dan moet je een kaart pakken. Als je denkt dat je het minst haalbare aantal minpunten in je hand hebt en dat je niet van al je kaarten afkomt, dan mag je passen. De minpunten in je handen zijn dan je eindgetal. Voor elke minpunt ontvang je een fiche. Speel je de volgende ronde je hand leeg, dan mag je een fiche inleveren. Degene met de minste fiches aan het einde wint het spel.

Wat dit spel voor mij zo leuk maakt is dat het heel simpel is, maar dat je tactisch moet spelen. Je moet op tijd passen zodat je weinig minpunten hebt, maar je wil ook graag je hand leegspelen. Kun je niet dan krijg je er weer een kaart en dus minpunten bij. Een ander spanningselement is dat je niet weet wanneer de ander gaat passen. Het is elke ronde dus weer spannend.

× App me!