Verrassend
Verbindend

Voorbeeld Vragenronde Teambuildingsquiz

Bekijk in deze video hoe leuk de teambuildingsquiz kan zijn en wat voor soort vragen en antwoorden je kunt verwachten.

De testimonial door 365 dagen succesvol

In deze testimonial zie je Arjan Vergeer van 365 dagen succesvol samen met Carlijn van Rossum  vertellen hoe zij de teambuildingsquiz hebben ervaren.

Voorbeeld van de jeugdfotoronde

Hier is een voorbeeld van een jeugdfotoronde te zien.

Gepersonaliseerde teambuildingsquiz

Bij deze quiz gaat het niet om het scoren van punten. Waarom dan wel? Om de sociale verbinding die tot stand komt bij het horen van alle persoonlijke verhalen die achter de gegeven antwoorden van de collega’s komen. En waarom sociale verbinding van essentieel belang is voor een betere prestatie van teamleden, kun je hier lezen.

Hoe werkt de teambuildingsquiz?

De deelnemers vullen van te voren een vragenlijst in met bijzondere vragen over onderwerpen waar je het normaal op je werk niet over hebt. Bijvoorbeeld welke film heeft je het meeste geraakt, wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt en wat is je guilty pleasure muziek? De teamleden krijgen de antwoorden van elkaar te zien en er moet dan geraden worden door wie welk antwoord gegeven is.

Een mooi voorbeeld hierbij is die van een basisschool. In een team met allemaal juffen, was ook een mannelijke conciërge. Op de vraag welke film hij het meest gezien had hij The Sound of music ingevuld. Toen hij bij de antwoorden onthulde dat het zijn antwoord was, werd er hard gelachen. Toen hij vervolgens vertelde dat dit de lievelingsfilm was van zijn overleden vrouw en dat het voelde alsof ze weer bij hem was als hij de film keek, werden er door collega’s traantjes weggepinkt.

Wat kun je nog meer verwachten?

Niet alleen wordt er geraden naar ieders persoonlijke antwoord, maar ook kleuterfoto’s komen voorbij. Heel erg schattig en vooral grappig om te zien hoe collega’s er vroeger uitzagen. Ook worden de muziek guilty pleasures gedraaid en zal erachter gekomen moeten van wie bijvoorbeeld het liedje Barbie van Aquagirl is of Ich bin wie du van Marianne Rosenberg.  De juiste afwisseling in de ronden zorgt voor variatie, veel plezier en heel veel lachen.

Aandenken als knallende afsluiter

Elk teamlid komt met een antwoord in de quiz. Maar omdat er vaak per persoon heel veel meer leuke antwoorden worden gegeven, wordt er als aandenken ook een filmpje gemaakt van de leukste antwoorden en antwoorden die de quiz net niet gehaald hebben. Met dit filmpje zal na de prijsuitreiking de quiz worden afgesloten. En dit aandenken krijgt iedereen ook gemaild. Dit is ook één van de redenen dat de teamleden dit zien als een uitje, terwijl er eigenlijk heel hard gewerkt wordt aan teambuilding, sociale verbinding en motivatie.

Kosten

Waar andere teambuildingsactiviteiten €50 euro of veel meer per persoon zijn, kost deze teambuildingsquiz maar € 32,50 per persoon exclusief. btw. Hierbij zal het aantal teamleden tussen de 40 en 50 liggen. Teambuilding voor de prijs van een personeelsuitje dus!

Ben je met minder teamleden? Dan is het natuurlijk ook mogelijk. Het startbedrag blijft dan wel € 1300 exclusief btw.

De quiz bestaat uit 9 ronden en duurt tussen de 2 en 3 uur. Omdat hij op maat gemaakt wordt, kan hij ook indien gewenst, ingekort worden. Er is ook de mogelijkheid om de quiz te verspreiden over de avond als er ook eten geserveerd wordt. Er kan bijvoorbeeld drie ronden  van de quiz gespeeld worden met daarna een eerste gang. Vervolgens de volgende drie ronden en aansluitend weer een gang. Afsluitend de laatste ronden en bij het dessert de prijsuitreiking met een kleinigheidje voor het winnende team. De prijs van de quiz blijft hierbij hetzelfde.

× App me!