Over Sam

Hoe het begon

Toen ik vanuit de randstad verhuisde naar Duiven, of all places, kende ik niemand. Daarom besloot ik mee te doen aan de plaatselijke quiz. Toen ik het buurthuis binnenliep kwam ik terecht in een enorme sfeerloze zaal, waar voornamelijk 60+’ers aan saai gedekte kantinetafeltjes zaten met hun eigen pubquiz-notitieboekjes voor zich. Ik voelde meteen dat dit niet helemaal mijn ding was en liep linea recta door naar het bruine café dat aan het buurthuis vast zat. Daar gaf ik aan dat ik graag mensen wilde leren kennen en daarom zelf een maandelijkse pubquiz wilde maken en presenteren.

Nu, inmiddels een aantal jaar later doe ik dit nog steeds met heel veel plezier en komt er zo’n 90 man maandelijks in deze kroeg op mijn pubquiz af. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer horecagelegenheden bijgekomen en reis ik maandelijks door heel Nederland.  Naast de pubquizzen  zijn ook de gepersonaliseerde teambuildende quizzen in trek bij de bedrijven en wordt deze quiz veel ingezet op teamdagen.

Sam

Achtergrond

Nu is het mijn droom om alleen nog maar pubquizzen te maken en te presenteren. Ooit was dit wel anders. Ik wist dat ik voor groepen wilde staan, dat ik ze iets wilde leren, dat ik veel wilde lachen en dat ik graag verbinding tot stand wilde laten komen. De logische conclusie was juf worden en daarom heb ik de PABO gedaan. Omdat dit niet helemaal mijn ding was, heb ik daarna orthopedagogiek gestudeerd. Vervolgens is mij gevraagd mijn lesbevoegdheid te halen en ben ik toch voor de klas terecht gekomen op het MBO. Aansluitend heb ik Nederlands gestudeerd en daarna heb ik 12 jaar Nederlands gegeven op middelbare scholen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze jaren ontdekte ik dat mijn kernwaarden onveranderd waren. Mijn kernwaarden zijn nog steeds: verbinding, vertrouwen, ontwikkeling, plezier en humor. Uit deze kernwaarden is Sam’s Pub Quiz ontstaan. Door te leren hoe ik van mijn passie mijn beroep kan maken, durfde ik een eigen onderneming te starten waarbij ik verschillende soorten quizzen aanbied. Het doel van mijn quizzen is mensen met elkaar verbinden door middel van vragen vol humor waar ze iets van leren, waarbij ze op elkaar zullen moeten vertrouwen en natuurlijk waar ze ook heel veel plezier bij hebben.

“Hartstikke leuke pubquizz, online, coronaveilig teamuitje. Sams geduld met digitaal minder vaardigen is geweldig. Uiteindelijk zorgt Sam dat iedereen dan ook online is en kan de pret beginnen. Iedereen werd tijdens de quizz enthousiast door de interactie en competitie, het leukste wat je in deze corona-tijd kan bereiken!”

Bram Thio

“Wauw wat een leuke avond hebben wij als collega’s met elkaar gehad! De twee uur vlogen voorbij en het leek toch een beetje alsof we ECHT met elkaar in de kroeg zaten. Sam doet het fantastisch, enthousiast en super geduldig met het instellen van alle techniek bij iedereen. Ik vond het jammer toen het voorbij was! Echt een aanrader….”

Lieke Blom

“Wat een geweldige ervaring. We hebben met ons team zo genoten van de online pubquiz. Sam is een geweldige presentator. Heel veel geduld met iedereen (van alle leeftijden) ingelogd krijgen in het systeem. Een erg leuke manier om in deze corona tijd een leuk uitje met je team te hebben. Even iets heel anders dan het werk. Daarnaast een geweldige verzorging van de borrelplankjes. Zo top geregeld. Echt een luxe uitje op deze manier. Dank je wel Sam!”

Suzanne van de Weerd

Het gezicht achter Sam’s Pub Quiz

Sam van den Haak

Welkom, ik ben Sam. Wat leuk dat je op de sit van Sam’s Pub Quiz bent beland!

Van kinds af aan ben ik gek geweest op het spelen van spelletjes en sinds 2015 is mijn droom werkelijkheid geworden. Ik verzorg (teambuildende) quizzen met op maat gemaakte vragen en antwoorden over de deelnemers. Ik vind het fantastisch om mensen met elkaar echt in verbinding te zien tijdens de quiz. Met de telefoons aan de kant en de drankjes in hun hand vliegden de yessen, jaa’s en de zie-je-wels om je oren. Er wordt gehighfived om elkaars briljante antwoorden en nog harder gelachen om de foute. Ook maak ik maandelijks een nieuwe actuele quiz die ik door het hele land in horecagelegenheden presenteer. Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat Sam’s Pub Quiz garant staat voor een middag of avond vol plezier en dat de gepersonaliseerde quiz over de teamleden door klanten genoemd wordt tot het leukste bedrijfsuitje ooit.