Hoe het begon

Toen ik vanuit de randstad verhuisde naar Duiven, of all places, kende ik niemand. Daarom besloot ik mee te doen aan de plaatselijke quiz. Toen ik het buurthuis binnenliep kwam ik terecht in een enorme sfeerloze zaal, waar voornamelijk 60+’ers aan saai gedekte kantinetafeltjes zaten met hun eigen pubquiz-notitieboekjes voor zich. Ik voelde meteen dat dit niet helemaal mijn ding was en liep linea recta door naar het bruine café dat aan het buurthuis vast zat. Daar gaf ik aan dat ik graag mensen wilde leren kennen en daarom zelf een maandelijkse pubquiz wilde maken en presenteren.

Nu, inmiddels een aantal jaar later doe ik dit nog steeds met heel veel plezier en komt er zo’n 90 man maandelijks in deze kroeg op mijn pubquiz af. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer horecagelegenheden bijgekomen en reis ik maandelijks door heel Nederland.  Naast de pubquizzen  zijn ook de gepersonaliseerde teambuildende quizzen in trek bij de bedrijven en wordt deze quiz veel ingezet op teamdagen.

Achtergrond

Nu is het mijn droom om alleen nog maar pubquizzen te maken en te presenteren. Ooit was dit wel anders. Ik wist dat ik voor groepen wilde staan, dat ik ze iets wilde leren, dat ik veel wilde lachen en dat ik graag verbinding tot stand wilde laten komen. De logische conclusie was juf worden en daarom heb ik de PABO gedaan. Omdat dit  niet helemaal mijn ding was, heb ik daarna orthopedagogiek gestudeerd. Vervolgens is mij gevraagd mijn lesbevoegdheid te halen en ben ik toch voor de klas terecht gekomen op het MBO. Aansluitend heb ik Nederlands gestudeerd en daarna heb ik 12 jaar Nederlands gegeven op middelbare scholen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze jaren ontdekte ik dat mijn kernwaarden onveranderd waren. Mijn kernwaarden zijn nog steeds: verbinding, vertrouwen, ontwikkeling, plezier en humor. Uit deze kernwaarden is Sam’s Pub Quiz ontstaan. Door te leren hoe ik van mijn passie mijn beroep kan maken, durfde ik een eigen onderneming te starten waarbij ik verschillende soorten quizzen aanbied. Het doel van mijn quizzen is mensen met elkaar verbinden door middel van vragen vol humor waar  ze iets van leren, waarbij ze op elkaar zullen moeten vertrouwen en  natuurlijk waar ze ook heel veel plezier bij hebben.

× App me!