Teambuilding Activiteit

Teambuilding activiteit voor bedrijven – Verbindend en ontspannend

Wil je een echt unieke teambuilding ervaring? Een waar jouw team nog een hele lange tijd over napraat?Eentje die niet bol staat van ingewikkelde opdrachten of praatsessies, maar een teambuilding activiteit met een goede dosis competitie, veel lol, ontspanning en vooral verbindende elementen?

Dan ben jij op zoek naar:

  • Een gezellige manier om meer connectie te krijgen tussen jouw teamleden;
  • Een ontspannen teambuilding activiteit die een teamdag echt uniek afsluit;
  • Een manier om jouw teamleden op een persoonlijker level met elkaar te verbinden;
  • Een grappige teambuilding activiteit die het ziekteverzuim terugdringt;
  • Een teamuitje waar men het jaren later nóg over heeft;
  • Een activiteit die speciaal voor jouw team op maat gemaakt is.

Sam’s Pub Quiz maakt van elk teambuilding activiteit een memorabel feestje en je hoeft er zelf bijna niets voor te organiseren!

Sam’s teambuilding activiteit voelt helemaal niet aan als hard werken. In tegendeel zelfs! Onder het genot van een drankje en heel veel lachen leert men elkaar tijdens deze op maat gemaakte gepersonaliseerde pubquiz die over de teamleden gaat, op een hele grappige manier veel beter kennen. Een fijnere manier van teambuilding is er toch niet?

teambuilding activiteit Sams Pubquiz

“Wij hebben een hele leuke teambuildingsquiz gehad met een grote groep collega’s verzorgd door Sam. Relaxte, gezellige en grappige manier om elkaar beter te leren kennen en een leuke middag te hebben samen. Je kan zien dat er veel tijd zit in de voorbereiding en het op maat maken van de quiz! Aanrader!”

Marieke Pasman – Gemeente Doetinchem

Waarom is deze teambuilding activiteit zo uniek en sociaal verbindend?

Bij teambuilding wordt vaak meteen gedacht aan fysieke opdrachten waarbij de groepsrollen en reflectie centraal staan. De échte sociale verbinding wordt hier meestal vergeten terwijl dit één van de drie psychologische basisbehoeften is van werknemers volgens de zelfdeterminatietheorie van Ryan en Deci (2017).

Daarom is teambuildingquiz de perfecte afsluiting is van een teambuildingsdag en sluit hij naadloos aan bij andere programma’s. De deelnemers vullen van tevoren een vragenlijst in en tijdens de quiz moet geraden worden welk antwoord is gegeven door welke collega. Sociale verbinding staat en een diepere connectie staan centraal in deze activiteit.

Met de persoonlijke inventarisatie door ons wordt deze teambuildings activiteit speciaal voor jouw team op maat gemaakt. Met eigen anekdotes en foto’s van jouw teamleden worden de meest prachtige en humoristische verhalen gedeeld met elkaar. Alle antwoorden mogen door iedereen persoonlijk toegelicht worden. Op deze manier is er aandacht voor ieder lid van het team.

Hoe gaat het in zijn werk


Tijdens het eerste telefonisch contact brengen wij samen jullie wensen in kaart. Daarna krijg je van ons een e-mail met daarin een link naar de vragenlijst die door ieder teamlid ingevuld wordt.


Met alle antwoorden stellen wij voor jullie een unieke en humoristische pubquiz samen die voornamelijk over jullie team gaat.


Op de dag zelf zal de quizmaster naar de door jullie gekozen locatie komen (dit kan op kantoor zijn, maar ook in een horecagelegenheid of een andere ludieke locatie).
Alle apparatuur is bij ons aanwezig, dus wat ontbreekt op de locatie nemen we mee. De quiz wordt afgesloten met een hilarisch compilatiefilmpje van de gegeven antwoorden.


(Vanaf 40 personen. Minder personen is overlegbaar.)

Wat kun je nog meer verwachten tijdens onze teambuilding activiteit?

De quiz begint altijd met een ronde waarin de liedjes gedraaid worden die opgegeven zijn als guilty pleasure. Er hoeft dan niet geraden te worden wat de titel is of wie de artiest is, maar wel wie dit liedje opgegeven heeft als zijn of haar guilty pleasure. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de directeur losgaat op het nummer Barbiegirl van Aqua. Ook is er een ronde waarin jeugdfoto’s van de collega’s voorbijkomen. Ook het delen van dit soort foto’s van vroeger werkt erg verbindend.

Het antwoord op de vraag of teambuilding wel echt werkt en bijdraagt aan het werkgeluk, is het antwoord ja, mits er ook echt wordt gewerkt aan de sociale verbinding in een team. Daarom is deze teambuildingsquiz dus een hele effectieve activiteit om te voorzien in de psychologische basisbehoefte verbondenheid bij alle werknemers en het levert daarom een bijdrage aan de autonome motivatie van de teamleden, waardoor ze dus beter presteren en er minder ziekteverzuim is. Is de afgelopen jaren vooral de focus geweest op missies en doelen, dan is het tijd voor echte verbinding. Het mooie is dat de werknemers de quiz vooral als ontspannend ervaren en ze benoemen het vaak tot één van de leukste uitjes, terwijl het teambuilding is.

https://youtu.be/koyE0Jaqlq8
Voorbeeld van een maatwerk fotoronde

teambuilding activiteit Sams Pubquiz

“Sam weet feilloos de groep te “lezen” en aan te sluiten op de sfeer en onderlinge verbanden. Ze heeft, mede door haar open houding, binnen een hele korte tijd de groep mee.

Een van onze collega’s kwam later binnen, toen we al begonnen waren. Zij gaf mij later aan: “ik kon voelen dat er hier een team bezig was – dat de sfeer en de verbinding er plotseling is”. Dat is mede te danken aan de betrokken en bevlogen leiding van Sam!

Vakvrouw en van harte aanbevolen!”

Klaartje Koorn – Florés Onderwijs

“Sam weet feilloos de groep te “lezen” en aan te sluiten op de sfeer en onderlinge verbanden. Ze heeft, mede door haar open houding, binnen een hele korte tijd de groep mee.

Een van onze collega’s kwam later binnen toen we al begonnen waren. Zij gaf mij later aan: ik kon voelen dat hier een team bezig was – dat de sfeer en de verbinding er plotseling is. Dat is mede te danken aan de betrokken en bevlogen leiding van Sam. “

Klaartje Koorn

“Energiek, gezellig en professioneel, dat is Sam. Wij hebben onder begeleiding van Sam een enorm leuke en mooie middag gehad. Ik kom op veel evenementen en heb al aan veel verschillende activiteiten deelgenomen, maar Sam heeft hier wel iets heel bijzonders te pakken. Op een hele leuke en gezellige manier elkaar ook nog eens beter te leren kennen en meer verbinding gelegd. Deze teambuildingsquiz beveel ik zonder aarzelen aan. “

Jaap Bressers

“Zin in een hilarische avond vol onverwachte weetjes over je collega’s? Boek dan Sam. Professioneel, ontspannen en sensitief begeleidt ze een onvergetelijke teambuildingsquiz die zorgt voor plezier, verbinding verrassing, heel hard lachen en veel energie. Ik raad Sam van harte aan.”

Arjan Vergeer

van 365 dagen succesvol

Wie is de verbinder bij Sam’s Pub Quiz?

Sam van den Haak

Van kinds af aan ben ik gek geweest op het spelen van spelletjes en sinds 2015 is mijn droom werkelijkheid geworden. Ik verzorg (teambuildende) quizzen met op maat gemaakte vragen en antwoorden over de deelnemers. Ik vind het fantastisch om mensen met elkaar echt in verbinding te zien tijdens de quiz. Met de telefoons aan de kant en de drankjes in hun hand vliegden de yessen, jaa’s en de zie-je-wels om je oren. Er wordt gehighfived om elkaars briljante antwoorden en nog harder gelachen om de foute. Ook maak ik maandelijks een nieuwe actuele quiz die ik door het hele land in horecagelegenheden presenteer. Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat Sam’s Pub Quiz garant staat voor een middag of avond vol plezier en dat de gepersonaliseerde quiz over de teamleden door klanten genoemd wordt tot het leukste bedrijfsuitje ooit.