Teambuildingquiz

Sam’s Pub Quiz maakt van teambuilding een feestje!

Wil jij het volgende voor jouw team?

 • Een diepgaande persoonlijkere connectie tussen de teamleden
 • Meer groepsgevoel en bereidheid om er samen voor te gaan
 • Totale ontspanning tijdens de activiteit
 • En een uitje waar men het jaren later nóg over heeft

Zoek dat niet verder!

Je bent hier aan het juiste adres . Deze teambuilding voelt helemaal niet aan als hard werken. In tegendeel zelfs! Onder het genot van een drankje en heel veel lachen leert men elkaar tijdens deze op maat gemaakte gepersonaliseerde pubquiz die over de teamleden gaat, op een hele grappige manier veel beter kennen. Een fijnere manier van teambuilding is er toch niet?

ToepassingTeambuilding
Duur2,5 tot 3 uur
Vanaf40 personen*
Prijs p.p.€40 ex btw
* Minder personen mogelijk in overleg

“Verrassend verbindend!”

https://youtu.be/9kXcxDk87DM
In dit filmpje is te zien wat voor leuke en grappige antwoorden gegeven zijn in voorgaande teambuildingsquizzen.

Waarom is deze teambuildingsquiz zo uniek en sociaal verbindend?

Alle teamleden vullen van tevoren een vragenlijst in. Hierop staan vragen zoals; Waar kan men je ’s nachts voor wakker maken? Welke film heb je meer dan 10 keer gezien? Wat staat er bovenaan je bucketlist? Welk liedje is jouw guilty pleasure? Van elk teamlid wordt het leukste antwoord eruit gehaald en met alle antwoorden van de personeelsleden wordt een quiz samengesteld, zodat iedereen een keer aan bod komt.

Op deze manier is er aandacht voor iedereen. Alle antwoorden mogen door iedereen persoonlijk toegelicht worden. Hierdoor worden meest prachtige en humoristische verhalen gedeeld met elkaar. Na vijf jaar teambuildingsquizzen maken, zou ik een boek kunnen schrijven met de grappigste, de meest bizarre en ontroerendste antwoorden.

Cases in de praktijk

Een mooi voorbeeld hiervan is een teambuildingsquiz bij een basisschool. In een team met allemaal juffen, was er ook een mannelijke conciërge. Op de vraag welke film hij het meest had gezien, had hij “The Sound of music” ingevuld. Op het moment dat hij bij de antwoordenronde onthulde dat het zijn antwoord was, werd er traantjes van het lachen weggepinkt. Toen iedereen klaar was met lachen zei hij: “Dit was de lievelingsfilm van mijn vrouw en als ik hem kijk dan voelt het weer alsof ze naast me op de bank zit.”  Zijn toelichting zorgde voor heel ander soort traantjes bij z’n collega’s.

Een ander voorbeeld dat vooral voor een hilarisch moment heeft gezorgd was tijdens een teambuildingsquiz bij een cateringbedrijf. Als je bij een cateringbedrijf werkt, dan mag je verwachten dat je van lekker eten houdt. Dat werd tijdens die quiz bij een teamlid na zijn antwoord erg in twijfel getrokken. De vraag kwam op het scherm. Waar kan men je ’s nachts voor wakker maken? Toen iedereen het antwoord las was er eerst vooral verbazing. Het eerste deel van het antwoord was “Seks”. Alleen dat was niet het gedeelte waar de anderen verbaasd over waren. De verbazing ging om het stuk wat erachter stond; én koude chinees. Degene die dit antwoord ingevuld heeft, heeft hier de hele avond grappen over moeten aanhoren en ergens denk ik dat er nu, een half jaar later, nog steeds grappen over gemaakt worden en dat niemand dit ooit nog zal vergeten.

https://youtu.be/koyE0Jaqlq8
Voorbeeld van een jeugdfotoronde.

Wat kun je in de teambuildingsquiz nog meer verwachten?

De quiz begint altijd met een ronde waarin de liedjes gedraaid worden die opgegeven zijn als guilty pleasure. Er hoeft dan niet geraden te worden wat de titel is of wie de artiest is, maar wel wie dit liedje opgegeven heeft als zijn of haar guilty pleasure. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de directeur losgaat op het nummer Barbiegirl van Aqua. Ook is er een ronde waarin jeugdfoto’s van de collega’s voorbijkomen. Ook het delen van dit soort foto’s van vroeger werkt erg verbindend.

Terugkijkend op de vraag of teambuilding wel echt werkt en bijdraagt aan het werkgeluk, is het antwoord ja, mits er ook echt wordt gewerkt aan de sociale verbinding in een team. Daarom is deze teambuildingsquiz dus een hele effectieve activiteit om te voorzien in de psychologische basisbehoefte verbondenheid bij alle werknemers en het levert daarom een bijdrage aan de autonome motivatie van de teamleden, waardoor ze dus beter presteren. Is de afgelopen jaren vooral de focus geweest op missies en doelen, dan is het tijd voor echte verbinding. Het mooie is dat de werknemers de quiz vooral als ontspannend ervaren en ze benoemen het vaak tot één van de leukste uitjes, terwijl het teambuilding is.

Teambuildingsquiz

Is je interesse gewekt voor deze teambuildingsquiz, omdat jij ook meer verbondenheid wil in jouw team? Dan wil je vast weten hoeveel de investering is. Normaal gesproken beginnen de bedragen voor teambuilding vanaf € 50,00 excl. btw per persoon. Bij Sam’s pub quiz krijg je voor maar €34,50 euro per persoon excl. btw. deze verbindende teambuildingsactiviteit voor de prijs en ervaring van een teamuitje. (Vanaf 40 personen. Minder personen is ook mogelijk in overleg.) Dat maakt dat het niet alleen het leukste en meest unieke teambuildingsactiviteit is, maar ook één van de goedkoopste.

Hiernaast zie je een testimonial van het bedrijf 365 dagen succesvol. Wil je meer reviews lezen, scrol dan naar beneden.

In deze testimonial zie je Arjan Vergeer van 365 dagen succesvol samen met Carlijn van Rossum  vertellen hoe zij de teambuildingsquiz hebben ervaren.

Klaartje Koorn

“Sam weet feilloos de groep te “lezen” en aan te sluiten op de sfeer en onderlinge verbanden. Ze heeft, mede door haar open houding, binnen een hele korte tijd de groep mee.

Een van onze collega’s kwam later binnen toen we al begonnen waren. Zij gaf mij later aan: ik kon voelen dat hier een team bezig was – dat de sfeer en de verbinding er plotseling is. Dat is mede te danken aan de betrokken en bevlogen leiding van Sam.”

Jaap Bressers

“Energiek, gezellig en professioneel, dat is Sam. Wij hebben onder begeleiding van Sam een enorm leuke en mooie middag gehad. Ik kom op veel evenementen en heb al aan veel verschillende activiteiten deelgenomen, maar Sam heeft hier wel iets heel bijzonders te pakken. Op een hele leuke en gezellige manier elkaar ook nog eens beter te leren kennen en meer verbinding gelegd. Deze teambuildingsquiz beveel ik zonder aarzelen aan.”

Arjan Vergeer van 365 dagen succesvol

“Zin in een hilarische avond vol onverwachte weetjes over je collega’s? Boek dan Sam. Professioneel, ontspannen en sensitief begeleidt ze een onvergetelijke teambuildingsquiz die zorgt voor plezier, verbinding verrassing, heel hard lachen en veel energie. Ik raad Sam van harte aan.”

ToepassingTeambuilding
Duur2,5 tot 3 uur
Vanaf40 personen*
Prijs p.p.€40 ex btw
* Minder personen mogelijk in overleg

Ik wil graag meer informatie over de Teambuildingsquiz

Ben jij enthousiast over onze teambuildingsquiz. Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.
  Het gezicht achter Sam’s Pub Quiz

  Sam van den Haak

  Welkom, ik ben Sam. Wat leuk dat je op de site van Sam’s Pub Quiz bent beland!

  Van kinds af aan ben ik gek geweest op het spelen van spelletjes en sinds 2015 is mijn droom werkelijkheid geworden. Ik verzorg (teambuildende) quizzen met op maat gemaakte vragen en antwoorden over de deelnemers. Ik vind het fantastisch om mensen met elkaar echt in verbinding te zien tijdens de quiz. Met de telefoons aan de kant en de drankjes in hun hand vliegden de yessen, jaa’s en de zie-je-wels om je oren. Er wordt ge-highfived om elkaars briljante antwoorden en nog harder gelachen om de foute. Ook maak ik maandelijks een nieuwe actuele quiz die ik door het hele land in horecagelegenheden presenteer. Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat Sam’s Pub Quiz garant staat voor een middag of avond vol plezier en dat de gepersonaliseerde quiz over de teamleden door klanten genoemd wordt tot het leukste bedrijfsuitje ooit.